Apk nedir? 

Android apk yükleme işlemi telefonlara uygulama, oyun ve dosyaları yükleyebilmemizi sağlayan bir dosya formatıdır. Daha kolay bir şekilde anlatılması gerekirse bilgisayarlarda bulunan exe uzantılı dosyaların birebir aynısı denilebilir.


Bilgisayarda exe uzantılı dosyalarda yükleme yapmamızı sağladığı gibi telefonlar dada apk uzantılı dosyalar yükleme yapabilmemizi sağlıyor. Apk dosyası androidtelefon üzerinden indirildiği gibi bilgisayar üzerinden de indirebilirsiniz. Daha sonra apk dosyasını transfer ile telefonunuza alarak rahat bir şekilde kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Apk dosyalar her ne kadar insanın hayatını kolaylaştırsa da apk dosyasını internet üzerinden indirme aşamasında oldukça dikkatli olunmalıdır. Aksi taktirde telefonunuzun içerisindeki bilgiler başkasının eline geçebilir.  

  • Ee, biz apk oyun indiremeyecek miyiz? 

Tabiki de indirebilirsiniz. Fakat güvenliğiniz için doğru internet sitelerinden, güvenilir internet sitelerinden indirin. O şekilde bir problem yaşamazsınız. 

Bir diğer uyarılması gereken nokta ise, Google Play Store’da bulunan ücretli oyunları veya uygulamaları internetten apk yardımı ile telefonunuza ücretsiz bir şekilde indirmeniz. Fakat bu şekilde oyun veya uygulama indirmenizin size zararı olabilir. İndireceğiniz oyunun veya uygulamanın telif hakkı ile başınız belaya girebilir bizden söylemesi. Ama Google Play Store’de bulunan ücretsiz oyunları veya uygulamaları apk dosyası ile indirdiğiniz bir problem çıkartmaz. Fakat dediğimiz gibi doğru ve güvenilir sitelerden indirirseniz bir problem yaşamazsınız.